User login

The All-New Volvo XC90

CLICK FOR MORE

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Το 1979 ο Αριστοτέλης Ωνάσης μαζί με έναν από τους στενούς του συνεργάτες τον Βασίλη Λεφακίνη (Μπίλλ) αποφασίζουν να δημιουργήσουν το yachting charter στην Ελλάδα. Ο Μπίλλ θεωρείτο o ‘top gun’ στον θαλάσσιο τουρισμό για όλον τον κόσμο. Για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, έφεραν διάσημους Αμερικάνους και celebrities από όλη την υφήλιο και τους έκαναν yachting στα Ελληνικά νησιά χρησιμοποιώντας πρωτίστως την θαλαμηγό ‘Χριστίνα’ και κατ’ επέκταση άλλες κορυφαίες Ελληνικές και μη θαλαμηγούς της τότε εποχής. Προσωπικότητες όπως οι Κέννεντυ, Κλίντον, Μπους και Μπο Ντέρεκ, Χιού Χέφνερ μαζί με τα κορίτσια του, απόλαυσαν τα Ελληνικά νησιά. Ο στόχος είχε επιτευχθεί καθώς τα φώτα της δημοσιότητας έπεφταν επάνω στα πανέμορφα νησιά μας ενώ αδιάκοπες ήταν οι αναφορές από τους πλέον αναγνωρισμένους δημοσιογράφους παγκοσμίως.

yachting 1Μόλις ένα χρόνο αργότερα, ιδρύθηκε το περιοδικό ‘Yachting’ για τις ανάγκες του lifestyle όλων εκείνων των διασημοτήτων. Αναφορικά με την θεματολογία του, ασχολούταν αποκλειστικά με τα charter και τους celebrities όλου του κόσμου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομορφιές και τα potential των Ελληνικών θαλασσών και δη νησιών. Μέσα από τα σπλάχνα του περιοδικού αναδείχθηκε η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που βλέπουμε τώρα στα κανάλια και στις μεγαλύτερες εφημερίδες. Το περιοδικό κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του νεότερου Ελληνικού Τύπου.

yachting 2Το 1995 τα ηνία του περιοδικού άλλαξαν χέρια και μετονομάστηκε σε ‘Θάλασσα και Γιώτινγκ’. Η επιτυχημένη πορεία του συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό. Έχοντας ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας, πρωτοστατήσαμε μαζί με τον τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο για την ανάθεση των Ολυμπιακών αγώνων. Αυτό όμως που δεν κρύψαμε ποτέ ήταν η ιδιαίτερη αδυναμία και η αγάπη που τρέφαμε για την ιστιοπλοΐα. Εκείνη την εποχή, ήταν ένα σχετικά άγνωστο άθλημα στην χώρα μας και οι αθλητές είχαν ελάχιστη οικονομική υποστήριξη. Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού αλλά και με μία σειρά ενεργειών καταφέραμε να αναδείξουμε τόσο την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης όσο και την αγωνιστική. Βρεθήκαμε δίπλα στον Κακλαμανάκη υποστηρίζοντας τον ενεργά. Η ανταμοιβή μας ήταν η ηθική ικανοποίηση που λάβαμε βλέποντας το όνομα του να γράφεται με χρυσά γράμματα στην Ελληνική αθλητική ιστορία.
Το 2002 βλέποντας τις ανάγκες των αναγνωστών το περιοδικό αλλάζει την επωνυμία του σε ‘Yachting Capital’ συνεχίζοντας τον συνεχώς αυτό-εξελισσόμενο χαρακτήρα του. Εντός μικρού χρονικού διαστήματος, το yachting καθιερώνεται στην αφρόκρεμα των Ελλήνων επιχειρηματιών ως το πάθος, το lifestyle και ο τόπος συνάντησης των επιχειρηματικών ραντεβού τους. Το Yachting Capital καθιερώνεται ως το έντυπο που το μεταφέρουν από το γραφείο στη θαλαμηγό τους και από την θαλαμηγό στο σπίτι τους. Είναι αυτό που κάθε μήνα παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με το luxury lifestyle, τα πρωτοκλασάτα gala, τα ακριβά gadget ενώ παράλληλα, παρουσιάζει λεπτομερώς τα καλύτερα mega yacht που ταξιδεύουν στις θάλασσες ή κατασκευάζονται στα ναυπηγεία όλου του κόσμου.

Latest Issue
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Χρονιά Επενδύσεων το 2019 για την Ελλάδα

Κάθε αρχή είναι γεμάτη με ένα αίσθημα χαράς, ελπίδας και ενέργειας για να πετύχουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει. Έτσι, λοιπόν, το 2019 ήρθε γεμάτο υποσχέσεις σε μία στιγμή που πολλά ελπιδοφόρα στοιχεία κυριαρχούν τόσο σε οικονομικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Πολλοί λένε πως είναι μία χρονιά επενδύσεων το 2019, μία χρονιά που θα φέρει ακόμα περισσότερα έσοδα στη χώρα μας, μία χρονιά που θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον τομέα του τουρισμού και μία χρονιά σταθμός για τη ναυτιλία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, σχεδιάζουμε λεπτομερώς με σύνεση και με το ρίσκο που απαιτούν οι μεγάλες επενδύσεις τα επόμενα βήματά μας ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας ή και να τους ξεπεράσουμε ακόμα. Ας είναι αυτή η νέα χρονιά, η εναρκτήριος χρονιά που μόνο θετικό πρόσημο θα δώσει στην Ελλάδα.

 

2019: Investment year for Greece

Every beginning is filled with a sense of joy, hope and energy to achieve everything we have planned. So, the year 2019 is full of promising elements dominate both financially and business.

It is said that 2019 it is a year of investment, a year that will bring even more revenue to our country, one year to break any previous record in the tourism sector and one year to a shipping station.

For all these reasons, we should be well prepared, plan carefully and risk, because the significant investments requires high risks. All these characteristics will lead our next steps to achieve our goals or even overcome them. Let it be this new year, the starting year that only positive sign will give to Greece.

 

VIEW ISSUE

TEYXH

 • MARCH 2016
 • ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018
 • FEBRUARY 2016
 • ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
 • JANUARY 2016
 • ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018
 • DECEMBER 2015
 • NOVEMBER 2015
 • ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017
 • OCTOBER 2015
 • οκτωμβριος 2017
 • SEPTEMBER 2015