User login

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

EDITORIAL

Η σημασία των επενδύσεων για την Ελλάδα

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Cosco καθώς και το master plan της για τις επενδυτικές δραστηριότητες που θα εκτελεσθούν το 2019, μας γεννήθηκε η ανάγκη να μιλήσουμε για την αναγκαιότητα μεγάλων έργων και επενδύσεων είτε από ελληνικές είτε ακόμα και από ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται όμως στην Ελλάδα.  Εάν στοχεύσουμε στους πιο επικερδείς και προσοδοφόρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας ώστε να γίνουν έργα, τότε η εικόνα της χώρας μας θα αλλάξει ριζικά και η οικονομία της θα γνωρίσει μία γενική άνθηση που φυσικά θα επηρεάσει φυσικά και άλλους τομείς.  Τουρισμός, ενέργεια και real estate είναι κάποιοι μόνο από τους τομείς που έχουν πολλά ακόμα να προσφέρουν στη χώρα μας και πρέπει να στοχεύσουμε εκεί. Άλλωστε εάν δεν κυνηγήσουμε εμείς τις επενδύσεις και ειδικά τους ξένους επενδυτές, τότε πολύ απλά εκείνοι θα επιλέξουν κάποια άλλη χώρα για τις επενδυτικές τους δραστηριότητες. Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι οι επαγγελματίες επενδυτές ψάχνουν για τις ιδανικές συνθήκες και τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν, ώστε να εμπιστευτούν εκεί τα χρήματά τους με απώτερο σκοπό την οικονομική τους ανάπτυξη. Συνεπώς, πρέπει να βρούμε και να τους παρουσιάσουμε εμείς αυτές τις ευκαιρίες ώστε να επωφεληθούμε από την επενδυτική τους δρασηριότητα. Το λιμάνι του Πειραιά, το ελληνικό και πολλά ακόμα πρότζεκτ είναι τρανταχτά παραδείγματα των όσων προείπαμε.   


ON BOARD

Cube - Το Megayacht του μέλλοντος

Ο πασίγνωστος Γερμανικός οίκος NewCruise Yacht Projects & Design δημοσίευσε το νέο 75μετρο concept με το όνομα Cube. Το mega yacht διαφοροποιείται αισθητά από τα συνηθισμένα, με ευθείες και καθαρές γραμμές που παραπέμπει περισσότερο σε παραθαλάσσια βίλλα. Το κύριο κατάστρωμα διαμόρφωσης full beam και η ορθογώνια γεωμετρία του οδηγεί σε μία ογκώδη υπερκατασκευή προσφέροντας άνετους και ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους. Κατά την επιβίβαση στο Cube, ο καλεσμένος διασχίζει μια εκθαμβωτική μωσαϊκή πισίνα μήκους 4.5x3 μέτρων και φτάνει στο μοντέρνο σαλόνι και τον χώρο υποδοχής που χαρακτηρίζονται από δροσερή και χαλαρή ατμόσφαιρα επωφελούμενα από τον καταρράκτη της πισίνας και το μεγάλο bar. Παρόμοια αρχιτεκτονική διαθέτει το owners deck όπου βρίσκεται ένα ακόμα bar και άφθονος χώρος για ηλιοθεραπεία. Η ταράτσα του sun deck μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο αν το απαιτήσουν οι ανάγκες. Πριν και κάτω από την γέφυρα διακυβέρνησης υπάρχει μία ακόμα ταράτσα με μεγάλη οθόνη όπου οι καλεσμένοι μπορούν να απολαύσουν βραδιές κινηματογράφου παρέα με το αγαπημένο τους cocktailΤο Cube είναι μία υπερπολυτελής πλωτή πλατφόρμα η οποία εντυπωσιάζει με την άνεση και τις εντυπωσιακές παροχές της.    


Trimaran

Το πολυτελές yacht Trimaran αντιπροσωπεύει μια νέα έννοια κατασκευής ταχύπλοου σκάφους που αποτελείται από 3 ανεξάρτητα κύτη. Ο εμπνευστής του θέλησε να σχεδιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό από τις σημερινές θαλαμηγούς η οποίες αποτελούνται από μονό ή διπλό κύτος. Απώτερος στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία νέα κατηγορία σκαφών που θα είναι σαφώς ανώτερη έχοντας πολλαπλά πλεονεκτήματα. Το concept απαρτίζεται από μία λεπτή σχεδίαση με δύο πρόσθετα κύτη στο πλωριαίο τμήμα του. Με αυτήν την κατασκευή, το yacht έχει ασύγκριτα μεγαλύτερη σταθερότητα από ένα συνηθισμένο σκάφος μονού κύτους. Εκτός από την κατασκευή, ο σχεδιαστής ήθελε να δημιουργήσει μια πολυτελή εμφάνιση. Το σκάφος έχει χωριστεί σε δύο χρώματα: το λευκό και το μαύρο που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα κοινά. Σε ολόκληρο το σκάφος μπορούμε να συναντήσουμε διάφορα στοιχεία χρωμίου που αυξάνουν το κύρος και δίνουν την εντύπωση μιας ισχυρής κατασκευής. Το μήκος του Trimaran είναι 57 μέτρα ενώ το πλάτος του 46 μέτρα. Το μέγιστο βύθισμα του 48τονου σκάφος υπολογίζεται σε 4 μέτρα.


HYPER CAR

Aπό την Σλοβενία με αγάπη

Γνωρίστε το TS 600, ένα bona-fide Σλοβένικο supercar, πλήρες με ελαφρύ υλικό αεροσκάφους, έναν φουσκωμένο κινητήρα V-8 τοποθετημένο πίσω από την καμπίνα και αρκετή ταχύτητα για να αμφισβητήσει την καθιερωμένη γκάμα των οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Παράγεται από τον κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων Tushek & Spigel, το TS 600 δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας. Η ονομασία αυτή ανήκει στο Renovatio T500, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο Top Marques Monaco. Από τότε, η εταιρεία έχει αποκτήσει νέους επενδυτές και μετέφερε τις δραστηριότητές της σε μια πρώην στρατιωτική αεροπορική βάση στο Γκρατς της Αυστρίας, μεταμορφώνοντας τη διαδικασία από την Tushek στην Tushek & Spigel (έτσι κάθε μοντέλο που παράγει τώρα φέρει το πρόθεμα TS).

 

FASHION

THE DESCRIPTION OF 'WHO WE ARE' STARTS WITH OUR CLIENTS

ABSOLUT ELYX

AEGEAN

CHIVAS

CHRISTIES

CHRISTOFLE

COLLAGEN POWER

EKO

ISV

IWC

KAROYLIAS ABEE

MERCEDES BENZ

PERNORD RECARD

SUB-ZERO-WOLF

VOLVO

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ