User login

ΜΑΙΟΣ 2019

EDITORIAL

‘’Επανεκκίνηση’’  των οικοδομικών ανεγέρσεων στην Ελλάδα.

Με αφορμή τα συνεχόμενα σχέδια για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, συνειδητοποιήσαμε ότι η αύξηση αυτή στην οικοδόμηση νέων κατοικιών δεν περικλείεται μόνο γύρω από τον τομέα του Τουρισμού αλλά είναι μία γενική τάση που εκτός από ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα, περιλαμβάνει και πολυκατοικίες ή πολυτελείς κατοικίες και συγκροτήματα.  Πέρα, λοιπόν, από την κατασκευή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα, όπως το One & Only στην Κέα ή το «Kilada Hills Golf Resort» στην Πελοπόννησο παρατηρούμε ότι οι οικοδομές έχουν εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη χώρα και στην Αθήνα πιο συγκεκριμένα.

Οι λόγοι είναι αρκετοί…

Υπήρξε μία μεγάλη περίοδος αποχής από τις ανοικοδομήσεις νέων κατοικιών και με την έξοδο μας από τη κρίση, 10 χρόνια μετά, αρχίζουν εκ νέου τα σχέδια για νέες μοντέρνες και υπερσύγχρονες πολυκατοικίες και κατοικίες γενικότερα.  Ένας ακόμη λόγος που έχει οδηγήσει σε αύξηση των οικοδομών εντός και εκτός Αττικής είναι το φαινόμενο Airbnb που τα τελευταία χρόνια έχει εισχωρήσει για τα καλά στη χώρα μας. Η αδυναμία ενοικίασης χώρου λόγω της πληρότητας που έχει δημιουργήσει το Airbnb οδηγεί σε αύξηση των ανεγέρσεων νέων κατοικιών τόσο για ιδιοκατοίκηση όσο για να προσφέρουν και εκείνοι στο μοντέλο Airbnb.  Ενδεικτικά το α’ εξάμηνο του 2018, εκτός από τους θετικούς ετήσιους ρυθμούς αύξησης παρατηρήθηκε αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 21% αλλά και προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων 1.1 δις Ευρώ.  Τέλος θα αναφερθούμε σε έναν ακόμη λόγω που έχει δημιουργήσει πρωτοφανή για τα ελληνικά επίπεδα αποτελέσματα, και αναφερόμαστε στο νομοσχέδιο για τη ‘’Χρυσή Βίζα’’ που έχει εφαρμόσει η Ελληνική κυβέρνηση και που εκτός των αυξήσεων στις οικοδομικές ανεγέρσεις, έχει σαν κύριο αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των εσόδων του κράτους. Στις 4.154 ο συνολικός αριθμός των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί σε πολίτες εκτός ΕΕ από το 2013. Πρωτιά για τους Κινέζους (58%), ακολουθούν από μεγάλη απόσταση Ρώσοι και Τούρκοι. Από το Μάρτιο του 2019 η χορήγηση της άδειας διαμονής μπορεί να διατεθεί πλην της αγοράς ακινήτου και με την απόκτηση και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι αγορά μετοχών, ομολόγων ή και καταθέσεων.


RESORT

Τα νέα projects για resorts πολυτελείας

Στοχεύουμε στις επενδύσεις, ειδικά όταν αυτές αφορούν τον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος εκτός ότι βρίσκεται σε άνθηση τα τελευταία χρόνια, αποτελεί και τη ‘’βαριά’’ βιομηχανία της χώρας μας. Η αρχή έγινε με μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες του κόσμου, που έκαναν την εμφάνισή τους στη Ελλάδα.
Μιλάμε, φυσικά, για την Four Seasons που εμφανίστηκε στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης από τα τέλη Μαρτίου ανεβάζοντας τον πήχη του luxury τουρισμού στην Αττική αλλά και συνολικά στην Ελλάδα. Στόχος της χώρας μας είναι να προσελκύσει του big spenders, αυτούς δηλαδή, που επισκέπτονται τη χώρα μας και αφήνουν και χρήματα σε αυτή. Ας δούμε όμως τα επόμενα σχέδια για τα resorts πολυτελείας που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα. Κυκλάδες και Πελοπόννησος βρίσκονται στο επίκεντρο σε ό,τι αφορά τις νέες επενδύσεις, αφού πολύ σύντομα πρόκειται να μπουν οι υπογραφές για την κατασκευή του πρώτου υπερπολυτελούς resort της One & Only στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κέα, το οποίο θα περιλαμβάνει και κατοικίες.  
Φέτος αναμένεται να ξεκινήσει και η στρατηγική επένδυση του «Kilada Hills» στην Πελοπόννησο, την ίδια στιγμή που δύο ακόμη επενδυτικές προτάσεις, από τον όμιλο της Grivalia και έτερο επενδυτικό σχήμα, συνολικού ύψους άνω των 70 εκατ. ευρώ βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά για τη Μύκονο.

Εκτός από τις διαδικασίες για το ξενοδοχείο που έχουν ήδη μπει σε τροχιά, ιδιαίτερο κομμάτι της επένδυσης θα αποτελέσουν οι πολυτελείς κατοικίες εντός του συγκροτήματος, ακολουθώντας το μοντέλο των κατοικιών που κατασκευάζονται στην Πελοπόννησο στο υπερπολυτελές «Amanzoe» αλλά και τη «Costa Navarino».
Εκτός από την επιλογή της εγχώριας κατασκευαστικής εταιρείας, άλλα βασικά προαπαιτούμενα, με βάση την προκαταρκτική συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2017 μεταξύ των ομίλων Dolphin και Kerzner, είναι ο επανασχεδιασμός του συγκροτήματος ώστε να πληροί τα standards που θέτει η One&Only και φυσικά η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με εγχώριο τραπεζικό όμιλο για τη χρηματοδότηση.
Το συνολικό κόστος της επένδυσης, που αποτελεί σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, υπολογίζεται να ανέλθει σε 150 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο της Kerzner να συμμετέχει και στη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη, ενώ πέραν τoυ ομίλου της Dolphin συμμετοχή στο project θα έχουν και τρίτοι επενδυτές. Το «One&Only Kea Island» σηματοδοτεί, μετά τη Four Seasons στον «Αστέρα», την έλευση μιας ακόμη υπερπολυτελούς αλυσίδας στη χώρα μας, ενδεικτική του ενδιαφέροντος που προσελκύει πλέον η Ελλάδα στον luxury τουρισμό. Ένα ακόμα μεγάλο project του ομίλου Dolphin, είναι αυτό του «Kilada Hills Golf Resort» στην Πελοπόννησο, κάνοντας παράλληλα επαφές και για επενδυτικό εταίρο. Στόχος είναι οι εργασίες για το γκολφ και τις υποδομές καθώς και τις πρώτες κατοικίες να ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος έτους ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι το 2021. Το «Kilada Hills», με συνολικό προϋπολογισμό 418 εκατ. ευρώ, αποτελεί ουσιαστικά και την πρώτη μεγάλη μεικτή τουριστική επένδυση που έχει ενταχθεί στις διατάξεις των στρατηγικών επενδύσεων.  

 

HYPER CAR

 

Tο Veneno Roadster πραγματικά μοιάζει με διαστημόπλοιο για το δρόμο.  Είναι πολύ καλύτερα στο πρόσωπο.  Πρόκειται για μία επετειακή έκδοση  της Lamborghini, το Veneno είναι ένα από τα πιο εκθετικά αυτοκίνητα που έγιναν ποτέ. Χτισμένο σε μόλις έξι κομμάτια (μόνο τρία αποκλειστικά στην αγορά), το Veneno παίρνει το όνομά του από τα ισπανικά και σημαίνει “δηλητήριο”. Βασίζεται στο πλαίσιο και τη μηχανική του Aventador. Αυτή είναι η έκδοση του roadster.

 

Εντυπωσιασμένοι μείναμε από  το αποτέλεσμα της Nissan με την ιταλική φίρμα Italdesign, το μοναδικής έμπνευσης GT-R50.  Το Nissan GT-R50 είναι ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο (μόλις 50 κομμάτια), που αναμένεται να γίνει συλλεκτικό, με αποτέλεσμα η αρχική του τιμή να ξεκινά από τις 900.000 €, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε έξι Nissan GT-R Nismo. Εκτός του γεγονότος ότι η σχεδίασή του είναι άκρως πρωτότυπη, το GT-R50 διαθέτει περισσότερη ισχύ από τις εκδόσεις Nismo, χάρη στον βελτιωμένο twin-turbo V6 κινητήρα των 3,8 λίτρων με τους μεγαλύτερους υπερσυμπιεστές, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 710 ίππους και 79,5 kgm ροπής. 

 

THE DESCRIPTION OF 'WHO WE ARE' STARTS WITH OUR CLIENTS

ABSOLUT ELYX

AEGEAN

CHIVAS

CHRISTIES

CHRISTOFLE

COLLAGEN POWER

EKO

ISV

IWC

KAROYLIAS ABEE

MERCEDES BENZ

PERNORD RECARD

SUB-ZERO-WOLF

VOLVO

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ