User login

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

EDITORIAL

Lockdown Vol. 2

Με μια  φράση περιγράφεται  με απόλυτη ακρίβεια, όσα βιώνουμε καθημερινά από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα  με την ομάδα του περιοδικού. Η κάθε σελίδα που βρίσκεται μπροστά σας, έχει τη δική  της ιστορία δημιουργικής δυσκολίας στο να, αφηγηθεί και να αποτυπωθεί στο φακό. Σε αυτό το editorial λοιπόν δεν θέλω να αναφερθώ σε τίποτα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να πώ ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους συνεργάτες μου, που όλο αυτό το διάστημα προσαρμόζονται  αδιαμαρτήρητα σε κάθε νέα συνθήκη που επιβλήθηκε, να υλοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάθε υπερβολική μου επιθυμία (ακόμα και τη τελευταία στιγμή,όταν δεν υπάρχει λόγος) και εργάζονται ακόμα περισσότερο απ ότι στο παρελθόν, ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το περιεχόμενο του περιοδικού, αισιόδοξο και καλαίσθητο μέσα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας!! 


COVID-19

Ποιοί παράγοντες καθορίζουν το ταξίδι των ευρωπαίων

 

Η πρόοδος των εμβολιασμών, η αποτελεσματική διαχείρηση της πανδημίας αλλά και η καθιέρωση του πιστοποιητικού είναι βασικοί  άξονες που θα καθορίσουν το άνοιγμα του τουρισμού.

Είναι σαφές ότι φέτος στη μεγάλη τους πλειονότητα οι κρατήσεις θα γίνουν την τελευταία στιγμή.

Μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αναγνωστών μας, που θα μπουν και αυτοί δυνατά στη μάχη φέτος, είναι το δυνατό brand που χτίσαμε – και αυτό θα είναι και η πυξίδα μας.Το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά που θα γίνει μάλιστα η βάση ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού..Η μάχη δεν θα είναι εύκολη, αλλά έχουμε αποδείξει, κράτος και ιδιωτικός τομέας, ότι είμαστε εδώ  για τα δύσκολα.

Το θέμα με τις «πολύ προκαταρτικές συζητήσεις», είναι η μεγάλη δημοσιότητα στα μεγάλα βρετανικά Μέσα (Times,Independent, Telegraph, κ.α.» - ένα ακόμη δείγμα για το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους Βρετανούς για ταξίδια στη χώρα μας.Παράλληλα, επιτελείς  μεγάλων παικτών της αγοράς όπως ο Γιόχαν Λούντγκρεν, διευθύνων σύμβουλος της easyjet, προέτρεψε τον Βρετανό πρωθυπουργό να κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδίων: «Δεν λέμε ότι πρέπει να αρθούν όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από αύριο.Λέμε ότι υπάρχει τρόπος άρσης των περιορισμών με ασφάλειακαθώς το πρόγραμμαεμβολιασμού επεκτείνεται και μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»

Η βρετανική αγορά δεν είναι η μοναδική με την οποία η Ελλάδα θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες,απλά έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι πολύ μεγάλη αγορά για τη χώρα μας για την οποία μάλιστα έχουν αλλάξει και τα δεδομένα λόγω Brexit. Κατά πληροφορίες ανάμεσα στίς τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε., με τις οποίες η Ελλάδα έχει ήδη δρομολογήσει ή δρομολογεί τεχνικές  συζητήσεις για το πώς μπορούν να ανοίξουν ασφαλείς ταξιδιωτικοί διάδρομοι είναι – πέραν του Ισραήλ για το οποίο ήδη έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρεις – οι ΗΠΑ, η Ρωσία,η Κίνα, ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία.Για κάποιες μάλιστα από αυτές τις αγορές, εκτός Ε.Ε., που παρέμειναν ουσιαστκά κλειστές   πέρυσι, το έλλειμμα ήταν παραπάνω από αισθητό για την τουριστική σεζόν 2020.Τρανό παράδειγμα οι ΗΠΑ στο top 5 των αγορών εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα και μάλιστα με γερά πορτοφόλια, όπως ήταν οι περισσότεροι από τα σχεδόν 1,2 εκατομμύρια ταξιδιώτες που ήρθαν στη χώρα μας το 2019 και άφησαν κοντά στο 1,2 δις,ευρώ εισπράξεις.Για τη σεζόν 2021 ήδη η American Airlines  έχει ξεκινήσει τις κρατήσεις εισιτηρίων για την Ελλάδα στα απευθείας δρομολόγια από Νέα Υόρκη, που ξεκινούν από αρχές Ιουνίου έως και τον Οκτώβριο, αν και μένει να φανεί αν θα έχει πωλήσεις.

Αντίστοιχα από το Ισραήλ, που πέρυσι ήταν ανοιχτό-κλειστό (άνοιξε αργά και με περιορισμούς), το σύνολο των ταξιδιωτών στη χώρα μας, υπό κανονικές συνθήκες υπολογίζεται στις 700.000 .Επίσης από τη Ρωσία, με μόλις 25.000 ταξιδιώτες το 2020.

Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι πρώτος στόχος για το άνοιγμα της φετινής σεζόν, αρχής γενομένης από τον εσωτερικό τουρισμό, είναι από τις αρχές Μαϊου και εν συνεχεία τον Ιούνιο.Ωστόσο, «κρατήσεις για το καλοκαίρι, πλην των περσινών που έχουν μεταφερθεί μέσω των vouchers για το 2021, ουσιαστικά δεν υπάρχουν», γιατί όλοι περιμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.Φέτος είναι γεγονός ότι η χρονιά θα κριθεί την τελευταία στιγμή.Το πραγματικό διαβατήριο της Ελλάδας στον σκληρό ανταγωνισμό για την προσεχή σεζόν είναι να διατηρήσουμε τον πράσινο χάρτη της χώρας!


SCORPIOS

Το νησί του Ωνάση γίνεται συνεδριακό κέντρο

Πλέον το σχέδιο του Ρώσσου billionaire για το ολικό lifting του Σκορπιού,το οποίο προβλέπεται να επιφέρει δραστικές αλλαγές σε έναν ένδοξο τόπο, που μετατρέπεται σε πολυτελές resort για ανέμελους κροίσους βρίσκεταισε πλήρη εξέλιξη.Το άλλοτε ησυχαστήριο του Ωνάση μεταμορφώνεται σε οικισμό με βίλες υψηλών προδιαγρραφών για γερά πορτοφόλια, στον οποίο, μεταξύ άλλων παροχών, προβλέπεται και συνεδριακό κέντρο. Το πρότζεκτ  χαρακτηρίστηκε μάλιστα από το ελληνικό κράτος ως στρατηγική επένδυση - άσχετα αν ακόμα δεν είναι ευκρινές ποια ακριβώς θα είναι η υπεραξία που θα καρπωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.Μια επένδυση που θα μπορούν να απολαμβάνουν έως και 50 εύρωστοι οικονομικά επισκέπτες όταν θα λείπουν οι Ρώσσοι ιδιοκτήτες, ενώ στους συνεδριακούς και αθλητικούς χώρους θα μπορούν να φιλοξενούνται έως και 100 άτομα.

Το συγκεκριμένο έργο των 165 εκατ.ευρώ (όλο το ποσό προέρχεται από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, χωρίς δανειοδότηση  ή επιδότηση, κάτι επίσης σπάνιο για τα επιχειρηματικά δεδομένα επενδύσεων τέτοιου ύψους) φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα του τουρισμού στην Ελλάδα, αφού πρόκειτε για το πρώτο ιδιωτικό νησί προς ενοικίαση σε κροίσους στη Μεσόγειο και ένα από τα ελάχιστα σε όλο τον κόσμο.Όπως λένε οι υπεύθυνοι, το πρότζεκτ θα δημιουργήσει τουλάχιστον 152 θέσεις εργασίας, αφορά την κατασκευή και λειτουργία υποδομής πολυτελούς φιλοξενίας σε συνολική έκταση 161 στρεμμάτων, ενώ, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπονται 9 κτηριακά σκέλη.

Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, εκεί θα μένει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ  όταν επισκέπτεται το νησί.Αυτό το κτήριο βρίσκεται στη δεξιά πλευρά από το υφιστάμενο «Ροζ Σπίτι»(Pink House).

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει τις επονομαζόμενες «απομακρυσμένες βίλες», οι οποίες θα είναι 12 στον αριθμό, με κάποιες από αυτές να είναι υπόσκαφες.

Το τρίτο σκέλος περιλαμβάνει το κέντρο πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, σε κεντρική τοποθεσία στον Σκορπιό, στο σημείο όπου ήδη υπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο παρελθόν στο νησί. Σκοπός  της οικογένειας Ριμπολόβλεφ είναι να πραγματοποιούνται αθλητικά events αλλά και συνέδρια 100 ατόμων. Κάποιοι επενδυτές, όταν μιλούν για τη συγκεκριμένη ενότητα, σκέφτονται το Νταβός και κάνουν λόγο για δημιουργία ενός αντίστοιχου θερέτρου στην Ελλάδα.

Το τέταρτο σκέλος περιλαμβάνει εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της ανατολικής παραλίας, όπου είχε γιορτάσει τα γενέθλιά της η Κάτια τον Ιούνιο του 2014.

Το πέμτο σκέλος περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή που κατεδαφίζεται.

Το έκτο σκέλος περιλαμβάνει υφιστάμενα αλλά και νέα κτήρια.

Το έβδομο σκέλος το νέο Ιππικό Κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.

Το όγδοο σκέλος το Σπίτι του Λόφου (Hill House) σε σημείο που επιτρέπει απρόσκοπη θέα προς τη θάλασσα και τα γύρω νησιά.

Τέλος στο ένατο σκέλος περιλαμβάνεται το αμφιθέατρο ως τόπος εκδηλώσεων, αφού σκοπός της οικογένειας είναι να διοργανώνονται συναυλίες και κονσέρτα. Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης, προβλέπονται επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της νότιας παραλίας, λιμενική εγκατάσταση, η επονομαζόμενη «Χριστίνα», ελικοδρόμιο,φάρμα, εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, η προβλήτα «Παναγίτσα» και θερμοκήπιο.

Σε όλο το επενδυτικό σχέδιο υιοθετούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.Όσον αφορά το κεντρικό λιμάνι  «Χριστίνα», σε αυτό θα γίνει επέκταση ώστε να μπορεί να δένουν οι θαλαμηγοί μήκους άνω των 100 μέτρων!! Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του 2023.  

THE DESCRIPTION OF 'WHO WE ARE' STARTS WITH OUR CLIENTS

ABSOLUT ELYX

AEGEAN

CHIVAS

CHRISTIES

CHRISTOFLE

COLLAGEN POWER

EKO

ISV

IWC

KAROYLIAS ABEE

MERCEDES BENZ

PERNORD RECARD

SUB-ZERO-WOLF

VOLVO

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ