User login

ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

EDITORIAL

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ:

Η πανδημία σίγουρα έβαλε όλο τον πλανήτη  σε μια βαρύτατη δοκιμασία και αυτή η ώρα φαίνεται να είναι και η πιο δύσκολη, η πιο σκοτεινή  στην Ελλάδα .Όμως μετά το βαθύ σκοτάδι πάντα χαράζει και η ώρα της λύτρωσης  δεν θα αργήσει για την παγκόσμια κοινότητα.Το αύριο που ξημερώνει μοιάζει να είναι καλύτερο, αν και ανηφορικό λόγω της οικονομικής κρίσης και των πληγών που αφήνει η πανδημία, αλλά οι ευκαιρίες για δουλειές και ανάπτυξη, για ένα  νέο ξεκίνημα, φαίνονται σημαντικές, αφού θα έχουμε κερδίσει το πιο μεγάλο αγαθό του κόσμου, την υγεία μας. Και στην επόμενη μέρα η ενημέρωση είναι ένα  μεγάλο αγαθό προς δημόσια χρήση. Είναι δικαίωμα υποχρέωση .


ΡΙΒΙΕΡΑ

Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Πόλεμος εκατομμυρίων στην Αθηναική Ριβιέρα -... ΒΑΡΗ-ΒΟΥΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, 15.000 ευρώ το τ.μ.Ακριβώς αυτές οι τιμές είναι το μεγάλο δέλεαρ για κατασκευαστές και μεγαλοεπενδυτές  του real estate, τους οποίους ελπίζει να προσελκύσει  τώρα η Εκκλησία της Ελλάδος στην ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνει για την αξιοποίηση ακινήτων της  στη περιοχή. Αντίστοιχα, σε μία άλλη περίπτωση, στα γνωστά οικόπεδα Κόνιαρη 71 στεμμάτων στη Βούλα, που ήρθαν σε συμφωνία το περασμένο καλοκαίρι με τον ιδιοκτήτη, το Μουσείο Μπενάκη, για την αγορά τους με σκοπό την  κατασκευή 400 πολυτελών κατοικιών, πλάνο του επενδυτικού διδύμου Hines-Henderson Park περιλαμβάνει, ματαξύ άλλων, και το αίτημα  στο Enterprise Greece για ένταξη στις διαδικασίες fast track ως στρατηγική επένδυση.

Λογαριάζοντας ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις χωρίς τον ξενοδόχο, τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο οποίος εκφράζοντας τη σφοδρή αντίδρασή του δηλώνει τώρα παραπάνω από ετοιμοπόλεμος  προκειμένου να εξαντλήσει κάθε δυνατό νομικό μέσο ώστε να προστατέψει τον πράσινο χαρακτήρα της Βουλιαγμένης, επικαλούμενος ειδικότερα το περιβαλλοντικό ισιζύγιο και τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της περιοχής των 3Β.

Στο διά ταύτα, όπως σχολιάζουν «business stories» μεγαλοστελέχη του εγχώριου real estate, ακόμη κι αν η συμβουλή του δημάρχου εισακουστεί από τους επενδυτές για τα ατακτοποίητα ακινητα, η Εκκλησία θα έχει μία πρώτη ευκαιρία, μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, να ζυγίσει το επενδυτικό ενδιαφέρων σε μία περιοχή-μαγνήτη αυτή τη στιγμή στην Αττική αναφορικά με την πολυτελή κατοικία. Να επισημάνουμε  εδώ ότι οι  Hines-Henderson Park πρωτοξεκίνησαν τις επενδύσεις  στο εγχώριο  real estate το 2017(με την αγορά του πρών Athens Ledra, νυν,  Grand Hyatt της Συγγρού) και έκτοτε συνεχίζουν να «ψηφίζουν» Ελλάδα, από κοινού ή και χωριστά, ακόμα και μέσα στην πανδημία!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο «b.s»ο Κ. Κωνσταντέλλος, δεν υπάρχει γενικευμένη αντίθεση του δήμου στις επενδύσεις «άλλωστε αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι έχει στηρίξει  τους επενδυτές του Αστέρα Βουλιαγμένης. Θα πρέπει ωστόσο να υπάρχει θετικό ισοζύγιο και για την περιοχή, χωρίς μαζικό χαρακτήρα, με μικρότερη δόμηση και περισσότερους ελεύθερους χώρους».


ΑΣΘΜΑ

ΑΣΘΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ...ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Και ενώ όλο ερευνητικό και ιατρικό ενδιαφέρον είνια στραμμένο στον κορωνοιό, αυτό που δεν πρέπει να λησμονείτε είναι ότι εκτός από την επίκαιρη λοίμωξη Covid-19, είναι  και  τα υπόλοιπα οξέα και χρόνια νοσήματα υγείας  εξακολουθούν να υπαάρχουν και να αποζητούν τη φροντίδα των υπηρεσιών υγείας, ενίοτε στις ίδιες δομές υγείας όπου περιθάλπονται και  οι ασθενείς με κορωνοιό.Εχει ήδη καταγραφείστη διεθνή βιβλιογραφία ότι οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα είτε λόγω αυξημένου άγχους λόγω φόβου μόλυνσης, είτε λόγω αδυναμίας προγραμματισμού έγκαιρης ιατρικής επίσκεψης καθυστερούν την ιατρική εκτίμησή τους , με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε πιθανή επιβάρυνση της κατάστασης της υγείας τους.

Ασθμα, υπνική άπνοια και ΧΑΠ

Η Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) οφείλεται στην προσβολή του αναπνευστικού συστήματος με κύρια χαρακτηριστικά τον μόνιμο περιορισμό στην εκπνευστικήροή του αέρα και τη χρόνια φλεγμονώδη απόκριση των αεραγωγών και του αναπνευστικού περεγχύματος λόγω επίδρασης τοξικών αερίων ή σωματιδίων με κύριο εκπρόσωπο το κάπνισμα. Τα συμπτώματα  της ΧΑΠ είναι η δύσποια και ο χρόνιος βήχας, με ή χωρίς απόχρεμψη. Δυστυχώς , οι περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες δεν το γνωρίζουν, ενώ  ο ΠΟΥ έχει χαρακτηρίσει τη νόσο ΧΑΠ ως το σιωπηρό δολοφόνο αφού εκτιμάται ότι ευθύνεται  παγκοσμίως  για περισσότερα από 29 εκατομμύρια χρόνια σε συνθήκες αναπηρίας.Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η συνεχής λήψη της εισνεόμενης φαρμακευτικής αγωγής όπως και των λοιπών οδηγιών θεραπείας δεν θα πρέπει να διακόπτονται  σε καμία περίπτωση, ενώ η χρήση οξυγονοθεραπείας τηρείται με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, όπως έχει οριστεί από τον ειδικό πνευμονολόγο.

Το φάσμα των διαταραχών της αναπνοής κατ΄πα τον ύπνο αναφέρεται σε ευρύ φάσμα ασθενειών κατά τη διάρκεια του ύπνου, με πλέον συνήθη την υπνική άπνοια, δηλαδή την προσωρινή παύση της αναπνοής μεταξύ επεισοδίων με έντονο ροχαλητό. Εκτός όλων των άλλων θεραπευτικών  παρεμβάσεων, οι ασθενείς δύναται να χρησιμοποιούν  κατά τη διάρκεια κυρίως του  νυχτερινού ύπνου αναπνευστικές συσκευές μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού (CPAP, Βί-ΡΑΡ). Οι ασθενείς πάντα σε επαφή με τον γιατρό τους οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης  προς μείωση της διασποράς από Covid-19, καθώς και για τον ορθό τρόπο φύλαξης και καθαρισμού της.

Η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου αναπνευστικής υγείας είναι ιδαίτερα σημαντική για τους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, οι οποίοι θα πρέπει να εκτιμώνται και να αξιολογούννται τακτικά από τους πνευμονολόγους, ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας, αφού η πιθανή καθυστέρηση ή η παράλειψη της επίσκεψης τους στον γιατρό τους μπορεί να οδηγήσει σε επιβάρυνση και μη αναστρεπτή βλάβη. 

 

 

 

 

THE DESCRIPTION OF 'WHO WE ARE' STARTS WITH OUR CLIENTS

ABSOLUT ELYX

AEGEAN

CHIVAS

CHRISTIES

CHRISTOFLE

COLLAGEN POWER

EKO

ISV

IWC

KAROYLIAS ABEE

MERCEDES BENZ

PERNORD RECARD

SUB-ZERO-WOLF

VOLVO

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ