User login

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

 

EDITORIAL

L ΈΤΈ GREC

Σε ένα σύμπαν όπου τα πάντα αλλάζουν υπάρχει κάτι που είναι τόσο σωστά δομημένο,ώστε κανείς να μη τολμά να το αγγίξει! Αυτό το υπέροχο,ανεπιτήδευτα κομψό-σε κάθε του έκφραση- ελληνικό καλοκαίρι είναι τόσο μοναδικό και αυθεντικό, που δε θα σταματήσει ποτέ να εμπνέει VIP ανθρώπους,επιχειρηματίες απο όλο τον κόσμο και καλλιτέχνες. Το μπλε του Αιγαίου, ο μινιμαλισμός των Κυκλάδων, η μποέμ χωή των νησιών και οι τζετ σετ νύχτες στην Αθηναική Ριβιέρα δίνουν τη δύναμη να ανέξεις κάθε δυσκολία που μπορεί να κρύβει η καθημερινότητα.

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι σέξι, είναι state of mind, είναι η ιδέα που μας  κάνει να αντέχουμε τα δύσκολα και να κάνουμε τα εύκολα ακόμα πιο ευχάριστα. Επιπλέον για εμάς τους έλληνες έχει το μικρότερο carbon footprint…Κόντρα στα σημεία των καιρών, ας κάνουμε το φετινό καλοκαίρι εξίσου γοητευτικό και ανέμελο μ εκείνα που ζήσαμε στο παρελθόν!!


MYKONOΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Φέτος το νησί δεν θα έχει καμία σχέση με πέρυσι ή με πρόπερσι ή τέλος πάντων με ολόκληρη την προηγούμενη δεκαετία, που το έκανε αγνώριστο. Με αισθητά μειωμένες τις αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών και τις –φαντάζομαι- πιο γήινες, είναι ίσως η χρονιά που το μεσημέρι στη Λία θα δοσιστούμε με φυσικό χυμό ανάμεικτο αντί για σαμπάνα με φρούτα.

Μια από τις επενδύσεις που έτυχε θερμής υποδοχής είναι και το αεροδρόμιο του νησιού.Ο σχεδιασμός του στηρίζεται στη φιλοσοφία ότι η νέα όψη του αεροδρομίου Μυκόνου θα πρέπει να συνδυάει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Κυκλάδων.

Η πρόκληση για τις ομάδες εργασίας των αρχιτεκτωνικών γραφείων που ανέλαβαν το έργοήταν μεγάλη, καθώς κλήθηκαν να δώσουν μια ενιαία μορφή σε ένα κτήριο που –απο το 1971 οπότε και θεμελιώθηκε- αποτέλεσε αντικείμενο συνεχών επεκτάσεων και αναδιαρρυθμίσεων. Στόχος ήταν να δοθεί ένας ενιαίος  χαρακτήρας  στις όψεις του κτηρίου, ο οποίος θα έχει αναφορά στις ιδιαίτερες μορφολογικές αρχές της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής, αλλά  ταυτόχρονα θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός μοντέρνου αεροδρομίου.

Εμπνευσμένη από τους περιατερώνες του Αιγαίου, τα χαρακτηριστικά αυτά κτίρια λαικής αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής, η σχεδιαστική προσέγγιση «παντρεύει» την παράδοση της Μυκόνου με τη μοντέρνα, σύγχρονη πλευρά της. Έτσι η αναβαθμισμένη υποδομή αποτελεί συνέχεια της αισθητικής και της αρχιτεκτονικής του τοπίου, προσκαλώντας τους ταξιδιώτες και χρήστες του να ανακαλύψουν το νησί και μέσα από το αεροδρόμιο, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής.

  • Επέκταση στη βόρεια πλευρά του υφιστάμενου κτιρίου συνολικής επιφάνειας 2,000τ.μ, η οποία θα στεγάσειτο νέο τμήμα αφίξεων του αεροδρομίου.
  • Επέκταση κατά 500τ.μ. του υφιστάμενου κτιρίου για τη δημιουργία περισσότρων πυλών  αναχώρησης.
  • Πλήρης αναδιαμόρφωση-ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων
  • Πλήρης ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων υγιεινής.
  • Δημιουργία δύο νέων χώρων διακεκριμένων επιβατών.

 Επανασχεδιασμός ολόκληρης της περιοχής κυκλοφορίας οχημάτων στην είσοδο του αεροσταθμού.

Το νέο αεροδρόμιο αντανακλά το όραμα της τοπικής κοινωνίας, καθώς το τελικό αποτέλεσμα αναφορικά με το αρχιτεκτονικό του σχέδιο προτάθηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία ύστερα από συζητήσεις και ανοιχτό διάλογο μαζί τους. Η συνολική επένδυση ανήλθε σε 25 εκατ.ευρώ, έτσι ώστε να μπορούμε σήμερα να μιλάμε για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και περισσότερες επιλογές, μια πύλα τουρισμού εφάμιλλη του πανέμορφου αυτού τόπου.

 


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΒOEHRINGER INGELHEIM

Μέσω πολλών σημαντικών προγραμμάτων, η Boehringer Ingelheim έχει ενισχύσει τη δέσμευσή της προς ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας.

 Η κλιματική αλλαγή έχει αναφερθεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές της παγκόσμιας οικονομίας και των κοινωνιών μας γενικά. Κατά τις πρόσφατες δεκαετίες γίναμε μάρτυρες της αύξησης ακραίων καιρικών φαινομένων: διαφορετικά σημεία της γης πλήττονται από καταστροφικούς τυφώνες, πλημμύρες, παλίρροιες, λιώσιμο των πάγων στους πόλους της γης και μακροχρόνιες ξηρασίες. 

Η αλλαγή του κλίματος αναμφίβολα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην υγεία των ανθρώπων, μια που η υγεία μας ως άτομα, και η υγεία του πλανήτη μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές από οπουδήποτε αλλού στην ίδια την πεμπτουσία της ζωής: τον αέρα που αναπνέουμε

 

Η Boehringer Ingelheim είναι μια απο τις ηγετικές εταιρείες στο χώρο της ερευνας για την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων . Επιπλέον η εταιρεία εχει πρόσφατα χαρακτηριστεί ως μια απο τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο. Παράλληλα όμως πρωτοστατεί και στον τομέα της βιωσιμης επιχειρηματικότητας μέσω και της πράσινης ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό, κατά την περασμένη δεκαετία και παλαιότερα, η Boehringer Ingelheim ξεκίνησε πολλά σημαντικά προγράμματα ώστε να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο και να καταστεί ηγέτιδα εταιρεία όσον αφορά στις αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας. Από το 2010, έχει μειώσει τις εκπομπές Διοξειδίου του άνθρακα  ανά μονάδα σε ποσοστό 33% προσαρμοσμένο ως προς τις πωλήσεις της (που σημαίνει συνολική μείωση του CO2 της τάξης του 15% παρά την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας). Αναμεσα στις διάφορες προσπάθειες της για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα αξίζει να αναφερθούν τα αυστηρά  μέτρα αποτροπής της μόλυνσης του νερού και του αέρα, τα μειωμένα απόβλητα μέσω νέων λειτουργικών διαδικασιών, και τα πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας Από τα συστήματα συμπαραγωγής και ανάκτησης θερμότητας μέχρι τις ενδιαφέρουσες εκστρατείες που ενθαρρύνουν την κοινωνία και τους ασθενείς  να ζουν με τρόπο πιο υγιεινό και με καλύτερη φυσική κατάσταση, η εταιρεία αντιμετωπίζειμε τα θέματα του περιβάλλοντος με τρόπο ρεαλιστικό και ουσιώδη.

 

Η Boehringer Ingelheim προχώρησε την κοινωνική της ευθύνη στα θεματα του περιβαλλόντος:  Επεκτείνοντας τις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στο σχεδιασμό φαρμακευτικών προιόντων.

Η υιοθέτηση της χρήσης από την εταιρεία νέων επαναχρησιμοποιούμενων εισπνευστικών συσκευών  - είναι το πιο πρόσφατο της επίτευγμα  στον αγώνα  για ένα περισσότερο πράσινο και καθαρότερο πλανήτη.

THE DESCRIPTION OF 'WHO WE ARE' STARTS WITH OUR CLIENTS

ABSOLUT ELYX

AEGEAN

CHIVAS

CHRISTIES

CHRISTOFLE

COLLAGEN POWER

EKO

ISV

IWC

KAROYLIAS ABEE

MERCEDES BENZ

PERNORD RECARD

SUB-ZERO-WOLF

VOLVO

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ