User login

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

Έτος εθνικής οικονομικής ανάκαμψης

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα υπέστη μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές και κοινωνικές τραγωδίες που έχει αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την ίδρυση της. Όντας πρωτόγνωρο, εφαρμόστηκαν μέτρα λιτότητας τα οποία πιθανότατα δεν είχαν μελετηθεί λαμβάνοντας υπ’οψην όλες τις Ελληνικές παραμέτρους. Το αποτέλεσμα ήταν να φέρουν αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα βυθίζοντας μας βαθύτερα στην οικονομική ασφυξία.

Από την πρώτη στιγμή το Yachting Capital ανέδειξε, και συνεχίζει να αναδεικνύει, τις επιχειρήσεις που τόλμησαν να επενδύσουν και εφάρμοσαν μία ‘ανορθόδοξη’ στρατηγική κόντρα στα οικονομικά δεδομένα. Αυτές οι επιχειρήσεις συνέβαλαν στην σταθεροποίηση της οικονομίας και λειτούργησαν ως παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες που σιγά σιγά τις ακολουθούν.

Η εικόνα που επικρατεί στους οικονομικούς κύκλους ανα τον κόσμο, είναι πως πλέον έχουμε χτίσει γερά θεμέλια έτσι ώστε να εξέλθουμε από την κρίση και να καταγράψουμε μία σταθερή και θετική πορεία. Μέρα με την μέρα, αποδεικνύεται πως η Ελλάδα έχει αφάνταστα μεγάλο ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο που προστίθενται στο ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων της. Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε πως, η Ελλάδα κατέχει δυνατότητες που δύσκολα συναντώνται – πόσο μάλλον σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το 2018 θα είναι μία χρονιά ‘ορόσημο’ καθώς θα επιφέρει σημαντικά κέρδη στην εγχώρια οικονομία γράφοντας τις τελευταίες σελίδες των επίπονων καταστάσεων που βίωσε η χώρα μας.

O’Mega

O’Mega

Στις αρχές του 21ου αιώνα ένα μεγαλεπήβολο project ανατήθεται στον Ιαπωνικό κολοσσό Mitsubishi Heavy Industries. Το 2004, η O’Mega ολοκληρώνει τις δοκιμές με πρωτοφανή επιτυχία και παραδίδεται στον Έλληνα πλοιοκτήτη. Έκτοτε έχει υποβληθεί σε 2 μεγάλης κλίμακας ανακαινήσεις, το 2009 και 2011, από την ναυπηγό εταιρεία. Η Ευρωπαϊκή jet set το έχει χαρακτηρίσει ουκ ολίγες φορές ως το «Μεσογειακό διαμάντι».

 

READ MORE
Η Ελληνική ζυθοποιία επενδύει στην Ελλάδα

Η Ελληνική ζυθοποιία επενδύει στην Ελλάδα

Η μπύρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αλκοολούχα ποτά στην χώρα μας. Συνοδεύει πληθώρα εγχώριων αλλά και ξένων πιάτων και η κατανάλωση της δεν εμφανίζει σημαντικές αυξομειώσεις σε σχέση με την εκάστοτε διανύουσα εποχή του χρόνου. Ο κλάδος της ζυθοποιίας αποτελείται από 3 μεγάλες εταιρείες, εκ των οποίων οι 2 είναι πολυεθνικές, 12 μικροζυθοποιία στα εδρεύουν στα νησιά και επιπλέον 16 μικροζυθοποιία στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο διαχωρισμός γίνεται με βάση την παραγωγή – μικροζυθοποία ορίζεται η εταιρεία που παράγει λίγοτερα των 200.000 εκατόλιτρων ετησίως. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων που καταναλώνονται εντός συνόρων παράγονται εδώ. Παρά την δυσβάσταχτη φορολογία, παρατηρείται άνθηση στον εν λόγω βιομηχανικό κλάδο – χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως η Ελλάδα έχει τον 4η υψηλότερο φόρο στα συγκεκριμένα προϊόντα ύστερα από τις Σκανδιναβικές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

READ MORE