User login

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Ο Σκορπιός εισχωρεί στην ελίτ των ιδιωτικών νησιών

 

Ο πλανήτης πρωτογνώρισε τον Σκορπιό χάρη στον Αριστοτέλη Ωνάση τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας με αποκορύφωμα τον γάμο του Έλληνα κροίσου με την Τζάκι Κένεντι που τελέστηκε στην εκκλησία του νησιού. Ο θάνατος του Ωνάση, σηματοδότησε την έναρξη μίας μακροχρόνιας περιόδου όπου ο Σκορπιός κατέστη αδρανής περνώντας σιγά σιγά στην αφάνεια. Όπως όμως αποδείχθηκε, οι τελευταίες σελίδες του ένδοξου αυτού τόπου δεν είχαν γραφτεί καθώς το 2013 επανήλθε στο προσκήνιο ύστερα από την ανακοίνωση της εξαγοράς του από τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ως δώρο για την κόρη του Αικατερίνη. Από την πρώτη στιγμή, ο Ρώσος μεγιστάνας έδειχνε αποφασισμένος όχι μόνο να επαναφέρει την χαμένη δόξα του νησιού αλλά να το μετατρέψει σε hot destination της διεθνούς αφρόκρεμας.

Ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση περνάει μέσα από την κολοσσιαία επένδυση που πρόσφατα εγκρίθηκε από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Η κίνηση επικεντρώνεται στην κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συμπλέγματος μεγέθους 16.000 τ.μ. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν χλιδάτες σουίτες, βίλες, προβλήτα για mega yacht και υπερσύγχρονες υποδομές ψυχαγωγίας και άθλησης. Το κόστος ανέργεσης υπολογίζεται σε 120 εκατομμύρια Ευρώ – ποσό ιλλυγιώδες αν αναλογιστούμε πως ο Ριμπολόβλεφ δαπάνησε 100 εκατομμύρια Ευρώ για την αγορά ολόκληρου του νησιού.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και η ολοκλήρωση τους θα μετατρέψουν τον Σκορπιό σε ένα από τα ελάχιστα ιδιωτικά νησιά που διαθέτουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις υψηλότατων προδιαγραφών προσελκύοντας πλήθος επιφανών προσωπικοτήτων.

     

Scorpios joins the group of private elite islands

The planet met Scorpios thanks to Aristotle Onassis, attracting the lights of publicity with the climax of the wedding of the Greek billionaire with Jackie Kennedy which took place in the island’s church. Onassis death marked the beginning of a less popular long-term period for Scorpios. But as it turned out, the last pages of this glorious site were not written yet. The comeback was made in 2013 after the announcement of its acquisition by Dmitry Rybolovlev as gift to his daughter Catherine. From the very beginning, the Russian was determined not only to restore the lost glory of the island but to turn it into a luxury destination for the international jet set.

The road to this direction passes through the colossal investment which was recently approved by the competent inter-ministerial committee. The plan focuses on the construction of a 16,000 sq. m. luxury hotel complex. The facilities will consist of suites, villas, a dock suitable for mega yachts and state-of-the-art entertainment and sports facilities. The cost of the project is estimated at 120 million Euros - an amount which is unimaginable if we consider that Ribolovlev spent 100 million Euros to purchase the entire island.

The construction works are going to begin in the short coming future and their completion will attract numerous VIPs by transforming Scorpios into one of the very few private islands which have first-class hotel facilities.

Ο Σκορπιός αναγεννάται

Ο Σκορπιός αναγεννάται

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε το λεπτομερές επενδυτικό πλάνο του Ρώσου κροίσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε luxurious private island. Για τον σχεδιασμό του εργάστηκαν πρωτοκλασσάτοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί και περιβαλλοντόλογοι οι οποίοι διασφάλισαν ότι η επένδυση θα έχει φιλική προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί υπολογίζεται σε 120 εκατομμύρια Ευρώ. Με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών, ο Σκορπιός θα είναι το μοναδικό ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα που θα διαθέτει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα λιγοστά που υπάρχουν στην υφήλιο.

 

READ MORE
Ο «Γίγαντας» δεν εφησυχάζεται

Ο «Γίγαντας» δεν εφησυχάζεται

Με δύο στρατηγικές κινήσεις στην παγκόσμια σκακιέρα προχωράει ο όμιλος Βιοχάλκο ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο την θέση του στυς βιομηχανικούς κλάδους της επεξεργασίας χαλκού και αλουμινίου μέσω των θυγατρικών εταιρειών ΕΛΒΑΛ και ΧΑΛΚΟΡ.

READ MORE
Mary Jean II

Mary Jean II

Η κατασκευή και τα trial tests του υπερπολυτελούς mega yacht ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία το 2010 και ακολούθησε η παράδοση του στον πλοιοκτήτη. Είναι δημιούργημα του ISA Yachts που βρίσκεται στην Ανκόνα της Ιταλίας. Το γνωστό ναυπηγείο ιδρύθηκε το 2001 και έχει εξειδικευτεί στην ναυπήγηση θαλαμηγών μήκους 44 εώς 80 μέτρων χρησιμοποιόντας ως υλικά κατασκευής ατσάλι, αλουμίνιο και fiberglass. Στο ιστορικό του μετράει περισσότερα από 28 custom-built θαλαμηγούς μερικές εκ των οποίων έχουν καταστεί διάσημες όπως για παράδειγμα, η Okto.

 

READ MORE