User login

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

Συνειδητοποιώντας το μέγεθος της τουριστικής επιτυχίας

 

Το 2017 ήταν μία «ονειρική» χρονιά για την Ελληνική τουριστική βιομηχανία και τους έμμεσα εξαρτώμενους κλάδους. Τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 10,8% συγκριτικά με το 2016 ξεπερνώντας όλες τις προβλέψεις. Αναλυτικότερα, η άμεση συμβολή του τουρισμού στο εγχώριο ΑΕΠ υπολογίζεται σε περισσότερα από 14,3 δισεκατομμύρια Ευρώ που μεταφράζεται σε 8%. Η συνολική όμως, συμβολή του κυμάνθηκε στα 35 δισεκατομμύρια Ευρώ που αναλογεί στο 19,7% του ΑΕΠ. Η εκρηκτική άνοδος ωφείλεται στην αυξημένη κατα 7,4% τουριστική εισροή από το εξωτερικό, στην αύξηση των διανυκτερεύσεων και της μέσης ατομικής δαπάνης ανα ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί το εξαιρετικό έργο του Υπουργείου Τουρισμού που προώθησε υποδειγματικά την χώρα μας στο εξωτερικό και προχώρησε στην υπογραφή νέων διακρατικών συμφωνιών.

Οι προβλέψεις για το έτος που διανύουμε είναι θετικότερες από πέρσι. Η τουριστική εισροή αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 εκατομμύρια επισκέπτες ανεβάζοντας τα έσοδα κατα 3,7% μονάδες σε σχέση με το 2017. Η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ υπολογίζεται πως θα εκτοξευθεί στα 52,8 δισεκατομμύρια Ευρώ. Μεγάλο μερίδιο του τουρισμού είναι big spenders που επιλέγουν να δαπανήσουν αστρονομικά ποσά κατα την παραμονή τους στην χώρα μας διευρύνοντας παράλληλα, τον τομέα του luxury yachting που σημειώνει την μεγαλύτερη ανάπτυξη της 20ετίας. Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, ο τουρισμός είναι ένα από τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Realizing the magnitude of tourism success

 

2017 was a "dream" year for the Greek tourism industry and indirectly-dependent industries. The income recorded an increase of 10.8% when compared to 2016’s, surpassing all forecasts. More specifically, tourism's direct contribution to domestic GDP exceeded €14.3 billion, which is translated to 8%. However, its total contribution is estimated at 35 billion Euros, or 19.7% of GDP. The explosive rise is due to 7.4% increase in tourist inflow from abroad, an increase in overnight stays and in the average daily expenditures per day. It is worth noting the excellent work of the Ministry of Tourism which has exceptionally-promoted our country abroad and has signed new trans-national agreements.

The projections for this year are more positive than last year’s. The tourist inflow is expected to exceed 30 million visitors which will result in 3.7% revenue increase compared to 2017. Tourism contribution in GDP will increase to 52.8 billion Euros. A large share of tourism is known as ‘big spenders’ who choose to spend astronomical amounts during their stay in our country. This in turn, has boosted the luxury yachting sector which marks the largest growth of the last 20 years. As it can be easily understood, tourism is one of the strategic assets of Greece.

Elon Musk – Ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο

Elon Musk – Ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο

Ο Αφρικανο-Καναδικής καταγωγής Elon Musk γεννήθηκε στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής το 1971, απέκτησε την Καναδική υπηκοότητα το 1989 και το 2002 έγινε Αμερικάνος πολίτης. Ξεκίνησε την πετυχημένη καριέρα του σε ηλικία 10 ετών όταν άρχισε να μαθαίνει προγραμματισμό υπολογιστών και μόλις 2 χρόνια αργότερα, λάνσαρε το PC game ‘Blastar’. Σπούδασε Οικονομικά και Φυσική στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και αμέσως μετά, άρχισε το διδακτορικό του στον τομέα της Ενεργειακής Φυσικής στο Stanford. Εγκατέλειψε το διδακτορικό μόλις 2 ημέρες αργότερα για να ιδρύσει την Zip2 Corporation. Το 1999, η εταιρία αγοράστηκε από την Compaq Computer Corporation για 307 εκατομμύρια δολλάρια μετρητά και 37 εκατομμύρια σε μετοχές. Την ίδια χρονιά συνιδρύει την X.com, η οποία ειδικευόταν σε ηλεκτρονικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και συναλλαγές. Η X.com ήταν το πρώτο βήμα για την δημιουργία της PayPal

 

READ MORE
Τουριστική βιομηχανική έκρηξη στην Ελλάδα  και το 2018!

Τουριστική βιομηχανική έκρηξη στην Ελλάδα και το 2018!

Τη τελευταία δεκαετία σημειώνεται τεράστια άνθηση στον τουριστικό κλάδο, στον οποίο η Ελλάδα πλέον στηρίζεται έντονα καθώς με βάση τα οικονομικά στοιχεία θεωρείται η βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

READ MORE
Kiss

Kiss

Το 2015 εξήλθε από τις ναυπηγικές εγκαταστάσεις της Feadship η θαλαμηγός Kiss που έμελλε να πρωταγωνιστήσει στην μεσαία κατηγορία των luxury yacht εξαιτίας των σπάνιων χαρακτηριστικών και της ανυπέρβλητης ομορφιάς της. Ένα χρόνο αργότερα, υπήρξε φιναλίστ των Showboats Design Awards στην κατηγορία Naval Architecture Award και των World Superyacht Awards στην κατηγορία Displacement Motor Yachts.

 

READ MORE