User login

MAIOΣ 2018

MAIOΣ 2018

Οι υπέρμαχοι της Ελληνικής επιχειρηματικότητας

 

Την τελευταία δεκετία η Ελλάδα έχει βιώσει μία από τις καταστροφικότερες περιόδους στην ιστορίας της σε οικονομικο-κοινωνικό επίπεδο. Χιλιάδες επιχειρήσεις τερμάτισαν την λειτουργία τους ενώ ουκ ολίγες μεταφέρθηκαν σε χώρες με ευνοϊκότερο καθεστώς όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος. Ο απολογισμός μπορεί να περιγραφθεί μόνο με μελανά χρώματα και τα στατιστικά στοιχεία είναι αποκαρδιοτικά.

Στην αντίπερα όχθη, κάθε οικονομική κρίση συνοδεύεται από επιχειρηματικές ευκαιρίες. Για παράδειγμα, μεγάλη άνθηση παρουσίασαν οι start-up εταιρείες. Επιπρόσθετα, μία μειοψηφία εταιρειών που ανήκει στο group των ‘κολοσσών’ επέλεξε μία ασυνήθιστα ανορθόδοξη στρατηγική – να κρατήσουν την υφιστάμενη δραστηριότητα τους και προχωρήσουν σε βαρυσήμαντες επενδύσεις εντός της χώρας. Η έμπρακτη υποστήριξη που έδειξαν στην δυναμικότητα και τις δυνατότητες αυτού του μικρού κομματιού του πλανήτη επιβραβεύτηκε εις πολλαπλούν από τους Έλληνες. Σε αυτό το τεύχος, παρουσιάζουμε μερικές από τις μεγαλύτερες επενδύτικες κινήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Στην κορυφή αυτών βρίσκονται η Aegean Airlines, η Παπαστράτος του ομίλου Philip Morris International, η Nestle, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τα Πλαστικά Θράκης, η Κρι Κρι, η ΚΕΝ του ομίλου Καράτζη, ο Σαράντης και τα Ελληνικά Καλώδια. Οι επενδυτικές δραστηριότητες των προ-αναφερθέντων εταιρειών ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 4,4 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Η κίνηση τους ισχυροποιεί την θέση μας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Μεσογείου ενώ με την ολοκλήρωση τους, η Ελλάδα θα διαθέτει μερικά από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια και στόλους αεροσκαφών στην Ευρώπη.  

 

The Greek entrepreneurship’s proponents

 

In the last decade, Greece has experienced one of the most destructive periods in its history at an economic and social level. Thousands of companies have terminated their activities while others have relocated to countries with more favorable economic environment such as Bulgaria and Cyprus. The output is rather satisfying and the statistics are discouraging.

On the other side, every economic crisis is accompanied by opportunities. For example, start-up companies are established in a highly-increasing rate. In addition, a minority of companies belonging to the group of "giants" chose an unusually unorthodox strategy - to keep their existing size and to proceed in significant investments within the country. The practical support they showed in the potentials and capabilities of this small piece of the planet was rewarded by the Greek citizens. In this issue, we present some of the largest investments which are currently being implemented. At the top are Aegean Airlines, Philip Morris International Group’s Papastratos, Nestle, Athenian Brewery, Thrace Plastics, Kri Kri, Karantzis Group’s KEN, Sarantis and Cablel. The total investment activities of the previously-mentioned companies are estimated to 4.4 billion Euros.

Their investing activities strengthens our position in the wider region of South-Eastern Mediterranean, Last but not least, their completion is going to boost Greece with some of the most modern production units and aircraft fleets in Europe.

Sherakhan

Sherakhan

Η Sherakhan είναι μία εκλεκτή θαλαμηγός με χαρακτηριστικά που συναντώνται σπάνια στον παγκόσμιο χάρτη του luxury yachting. Ναυπηγήθηκε το 1965 στην Ολλανδία από την Vuyk. Ακολούθησαν 2 ολικές ανακαινήσεις – η πρώτη το 2014 και η δεύτερη μόλις 3 χρόνια αργότερα. Η εξωτερική κλασσική αρχιτεκτονική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους υπερσύγχρονους και υπερπολυτελείς εσωτερικούς χώρους δημιουργώντας μία μαγευτική ατμόσφαιρα.

 

READ MORE
Οι πρωταγωνιστές της εγχώριας οικονομίας

Οι πρωταγωνιστές της εγχώριας οικονομίας

Η ελληνική οικονομία χρειάζεται έργα, χρειάζεται ανάπτυξη και χρειάζεται ανθρώπους να πιστέψουν σε αυτή τη χώρα και να την υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος υποστήριξης από το να επενδύσεις σε αυτή τη χώρα, ειδικά αν η επένδυση αυτή γίνει από μία εταιρεία που είτε είναι ελληνική είτε έχει γραφεία στην Ελλάδα γιατί αυτό συνεπάγεται και αύξηση των θέσεων εργασίας.

Είναι φανερό πως όσα συνέβησαν στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία άλλαξαν το επιχειρηματικό σκηνικό δίνοντας ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες να αναδειχθούν αλλά και σε άλλους ‘’μεγάλους’’ να μικρύνουν ή ακόμα και να εξαλειφθούν από την αγορά. 

Αρκετές εταιρείες αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έβαλαν λουκέτο, άλλες μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό, όπου το φορολογικό καθεστώς ήταν πιο ευνοϊκό, ενώ υπήρξαν και εκείνες που «έβαλαν πλάτη» και όχι μόνο διατήρησαν τις θέσεις εργασίας τους και τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, αλλά προέβησαν και σε επενδύσεις.

Σε αυτές λοιπόν τις εταιρείες θα σταθούμε. Στις εταιρείες που δεν το έβαλαν κάτω αλλά συνέχισαν να ελπίζουν και δεν έμειναν απλά στην ελπίδα αλλά έπραξαν και κατάλληλα μέσα από μεγαλόπνοες επενδύσεις.

 

READ MORE