User login

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου

Η Ελλάδα συνεχίζει και βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου με τη ναυτιλία και τον τουρισμό να είναι οι πρωταγωνιστές καθώς αυτοί οι δύο κλάδοι είναι που γνωρίζουν την μεγαλύτερη άνθηση διατηρώντας εκπληκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια καθώς επίσης είναι και αυτοί που προσελκύουν τις μεγαλύτερες επενδύσεις τόσο εγχώρια όσο και από ξένους επενδυτές.

Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς προσκαλεί με την απόδοσή του ξένα funds για επενδύσεις. Με αφορμή και τη ‘χρυσή βίζα’ που δίνεται σε όσους επενδύουν στα ακίνητα στην Ελλάδα, έχουμε δει τεράστια αύξηση επενδύσεων ιδιαίτερα από Ιράν και Κίνα. Οι τελευταίοι μάλιστα έχουν μεγαλοπρεπή σχέδια για τα νησιά των Κυκλάδων και πιο συγκεκριμένα τη Νάξο, την οποία θέλουν να την κάνουν τις Μπαχάμες της Ελλάδας.

Η Ελληνική ναυτιλία, από την άλλη, αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά παγκόσμια υπερδύναμη στην υφήλιο. Καταρχάς, οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν ποσοστό 16% του παγκόσμιου tonnage. Ο στόλος που ανήκει σε Έλληνες επιχειρηματίες είναι 5.211 πλοία και 159,9 εκατ. Gt. Μία σύντομη ανάλυση περιγράφει ότι περίπου το 65% του ελληνόκτητου στόλου ανήκει στους 40 μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές.

Βλέπουμε δηλαδή ότι η Ελλάδα ξαναγιεννέται και δεν αποφέρει απλά ικανοποιητικά αποτελέσματα αλλά σημειώνει πολύ σημαντικές επιτυχίες με το να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Το μέλλον ανήκει δικαιωματικά σε αυτούς τους δύο κλάδους αλλά και σε άλλους που θα ακολουθήσουν…

Greece at the Top of the world

 

Greece is still at the top of the world with shipping and tourism being the protagonists, since these two sectors are the ones with the greatest boom, keeping the growth rates in the last few years. These two sectors attract the largest investments both domestically and by foreign investors.

Greek tourism is at the forefront of interest as it invites foreign funds to invest. On the occasion of the 'golden visa' given to those who invest in real estate in Greece, we have seen a huge increase in investments, particularly from Iran and China. The latter even have grand plans for the Cycladic islands and more specifically Naxos, which they want to make the Bahamas of Greece.

On the other hand, Greek shipping once again become a world superpower in the world. Firstly, Greek shipowners control 16% of the world tonnage. The fleet owned by Greek businessmen is 5,211 ships and 159,9 million Gt. A brief analysis describes that about 65% of the Greek-owned fleet belongs to the 40 largest Greek shipowners.

Greece is rejuvenated and does not yield just satisfactory results, but it has very significant successes in being at the top of the world. The future belongs right to these two sectors but also to others sectors which will follow in the next few years ...

Σίγουρη επένδυση ο Τουρισμός!

Σίγουρη επένδυση ο Τουρισμός!

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα των επενδύσεων σε τουριστικές υποδομές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν ξένα funds όπως με Κινέζους επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να ανακαινίσουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που σήμερα είναι «κουφάρια». Είναι γεγονός ότι ανοιγόμαστε σε νέες αγορές όπως Ινδία, Κίνα, Ρωσία και ήδη υπάρχουν θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι απευθείας πτήσεις από την Κίνα που και το ενδεχόμενο να ακολουθήσει η Ινδία, ενώ έχουν αυξηθεί και οι ροές από την Ρωσία.

READ MORE
Helios

Helios

Το όνομα της είναι εμπνευσμένο από την Ελληνική μυθολογία και παραπέμπει στο κύριο πλεονέκτημα της συγκριτικά με άλλες θαλαμηγούς που είναι η υπερπολυτελέστατη διαμόρφωση της για ατελείωτη απόλαυση των ηλιόλουστων μερών. Με έτος παράδοσης το 2001, συγκαταλέγεται στα ακριβότερα motor yacht που έχουν ναυπηγηθεί από την Ολλανδική Oceanco. Το 2007 υποβλήθηκε σε ριζική ανακαίνηση των εσωτερικών χώρων και ένα χρόνο αργότερα, σε ανακατασκευή των εξωτερικών.

READ MORE